De eerste keer word je opgevoed door je ouders, de tweede keer door je kind.

Soms wordt je geraakt door het gedrag of de ziekte van je kind. Dan kan het zijn dat je kind jou op die manier iets duidelijk wil maken. Soms zie en hoor je dit als ouder niet. Als kindertolk kan ik je laten zien en horen wat de boodschap van het kind voor jou is en waar jij aandacht aan mag gaan besteden. Elk probleem dat jij als ouder ervaart, is een kans om dichter bij je kind en het kind in jezelf te komen. Het voordeel van mijn werkwijze is dat het kind niet wordt belast, maar dat de situatie voor het kind en het hele gezin wel verandert door het kortdurende, intensieve traject. Het resultaat van het kiezen voor deze vorm van begeleiding is dat je als ouder meer rust gaat ervaren en je anders naar je kind gaat kijken en luisteren. Als ouder kun je bij mij je hart luchten en verandert het probleem dat je ervaart in het contact met je kind in een kado voor jou (en je gezin). Dus ben je een ouder die problemen ervaart in het contact met je kind? En wordt je hierdoor geraakt? Dan kun je hier iets aan veranderen!

Morgen is het Valentijnsdag. Hoe ga jij hier aandacht aan besteden? Uit je je liefde voor je gezin in positieve woorden, een kadootje, tijd en aandacht, door iets leuks te doen voor de ander of door lichamelijke aanraking? Allemaal goed natuurlijk!

Als ik nog een suggestie mag doen: Kies ook voor een kindertolktraject bij CoCo-train. Dit is het mooiste, blijvende kado wat je jezelf en je gezin kunt geven!