presentchild-kindertolk-848x270-1

Intake: Moeder vertelt over haar zoon van 8 jaar, die enorm boos kan worden als er dingen anders lopen dan verwacht. Het raakt haar dat hij zo aan het worstelen is hiermee. Het gaat het beste met reinheid, rust en regelmaat. Het gaat beter als ze heel duidelijk is of als ze hem verantwoordelijkheid geeft. Hij wil graag gezien worden als persoon. Met de feestdagen heeft hij wel moeite, hij vindt het wel leuk maar is blij als het weer voorbij is. Hij is enorm gevoelig, maar door de boosheid wordt dit niet gezien. Moeder wenst dat hij een manier vindt om er minder last van te hebben en dat hij blij kan zijn met wie hij is.

Terugkoppeling (na 2 weken): Bij de terugkoppeling bespreken we de boosheid die er bij moeder vroeger nooit mocht zijn. Het raakt haar zoon dat zij zo aan het worstelen is hiermee. Moeder is enorm gevoelig, waardoor de boosheid van binnen niet naar buiten kan komen. Moeder geeft aan te worstelen met haar eigen identiteit. Ze mag meer tijd voor zichzelf nemen (rust, reinheid, regelmaat). Ze mag wat vaker met boosheid reageren als ze het ergens niet mee eens is, thuis of op het werk.

Follow-up (na 2 maanden): Moeder geeft aan dat er dingen in beweging zijn gezet. Ze is een aantal keren boos geworden en dit heeft haar enorm opgelucht. Ze is meer dingen gaan uitspreken tegen haar man en op haar werk. Met de kinderen gaat het heel goed. Haar zoon van 8 is meer in balans en de aandacht naar beide ouders toe is nu beter verdeeld. Haar zoon bespreekt meer dingen en er komen meer vragen die er mogen zijn en aandacht krijgen. Moeder geeft aan zich nog wat wiebelig te voelen in deze nieuwe situatie en ze heeft de durf om het te doen nodig. Moeder reageert eerder op ongewenste situaties en doet dat vanuit rust. Ze realiseert zich dat ze goed voor zichzelf mag blijven zorgen en meer voor zichzelf op mag komen. Ze voelt nu dat haar man er voor haar is en dat ze samen met de kinderen een team vormen. De boosheid van haar zoon is minder ‘ongeleid’.