Nu de decembermaand nadert, komen we in de p0a33d174e4210ffe29a2edb97b504b5ceriode van geven en ontvangen terecht. Als we een ander iets geven, maken we duidelijk dat we van die persoon houden. Met het vieren van Sinterklaas en Kerst is het gebruikelijk om elkaar kadootjes te geven. Daarmee maken we duidelijk dat we aan die persoon hebben gedacht. Het kado is dan een uiting van liefde. In gedichten worden vaak positieve woorden gebruikt. Complimentjes of waarderende woorden zijn krachtige middelen om liefde over te brengen. Fijn om te geven en te ontvangen. Het geven van tijd en oprechte aandacht aan een ander is een mooi kado en een krachtige emotionele uiting van liefde. Deze periode staat ook in het teken van dienstbaar zijn aan een ander. Een kind dat worstelt met een surprise of gedicht, een partner die in tijdnood komt en zelf niet in staat is een kadootje te regelen..Elkaar helpen hierbij geeft de gever en de ontvanger een goed gevoel en zorgt voor verbinding. Mijn favoriet in deze periode is lichamelijke aanraking. Het geven en ontvangen van een knuffel of het hand in hand lopen zijn voor mij belangrijke uitingen van liefde. Niet dat we dat normaal niet doen, maar in de periode van Sint en Kerst wordt er wel meer en vaker geknuffeld.

Wie meer wil weten over de kracht van het geven en ontvangen van liefde raad ik het boekje van Gary Chapman aan: Veel liefs, de vijf talen van de liefde. Leuk voor in de zak of onder de kerstboom!

Wie behoefte heeft aan tijd en oprechte aandacht, raad ik aan contact met mij op te nemen. Ik spreek alle liefdestalen en geniet ervan om te geven middels een wandelcoachsessie, Aroma Touch behandeling of middels het maken van een vertaling van het kado dat jouw kind jou wil geven.